Wednesday, December 30, 2009

nulsaranghae..=D

Its now the end of winter break. *Hik*. Ok, i'm having hiccup right now. Haha. Watever. I'm going to write this uneducational post to kill my agony of boringness. Oyeah, i'm currently watching, singing, dancing Super Junior. Super Junior or SuJu is a Korean group consist of 13 pretty boys- Leeteuk, Siwon, Donghae, Heechul, Shindong, Eunhyuk, Yesung, Sungmin, Kangin, Kyuhyun, Hankyung, Ryeowook and Kibum, making it the largest boy group in the world. Their popularity has popped out all over asia and they are multitalented- besides singing, they also dancing, acting and tv/radio hosting. Ok. Boring. That's not the point I want to write here. The point is that...I really admire the bond between them. Living together in a dorm, the 'brother-brother' bond between them grow even stronger than carbon-carbon bond in diamond. Seriously, i really touched to see those of them sharing bitter and sweet moment of life together.

japanesemusicdream.files.wordpress.com
Smart~

Since I am the eldest in my family, I don't have any chance to experienced the 'big brother-sister' bond. I am the kind of person who easily get jealous tapi bukan cemburu buta okay. When I was in elementary school, I really jealous with a friend of mine (a girl) who had a brother (abang). Every morning, her brother sent her to school by motorcycle but I struggled alone carrying tonnes of books on my back walked to school. During recess period, he came again to school to give her meals from home. One day, she lost her pocket money. After the last class ended, as usual, her brother was waiting for her outside the school gate. I saw her crying while running to get her brother. Then, he wiped her tears and consoled her until she stopped crying. How lucky. She had a brother who wiped her tears during hard time but I was crying alone and I wiped my own tears when I got bullied by naughty boys in my class. At that time..I really2 wanted a big brother. I want a brother who will send me to school every morning. I want a brother to play p.s2 together. I want a strong brother who will protect me from those naughty boys. I want a brother who will teach me to recite Quran every night. I want a brother who will hold my hand during crossing the road. I want a brother who will wipe my tears and console me whenever i'm crying. Haha. Itu memang mengada. Feel funny when I think back then. Masa tu belum matang lagi okay.

koreanwithajenk.files.wordpress.com
Sape nak jadi abang saya angkat tangan.

Back to SuJu story, one more thing I like about them is that they're laughing like crazy, crying, doing silly thing in front of camera without worrying about their reputation as artist. Yes, doing things like pulling others pants, laughing like...insane, crying whenever they're missing their parents at home. Apa orang cakap..tak control macho. After watching SuJu gameshows and talkshows, now I found the reasons why Lela, Pae and Fatim really like SuJu during Intec years. In one of the show, I really touched when one of SuJu members, Hankyung, bought a new house to his parents. In other episode, Donghae was crying when he missed his father who passed away because of cancer. How they value their family more than everything. Most of them come from not-so-rich family and they've struggled a lot to reach their level as now. I admit that I laugh a lot when watching them in gameshows and crying when come the sad part whenever they talk about their family. Thats make me missed my family so much. ='( uhuk..

p/s: waa nak balik,,,,,,,,,,


Thursday, December 10, 2009

Today

Today...

1. Woke up at 7.40 a.m. My class started at 8.00 a.m.
Took bus at 7.57 a.m. Arrived at Van Purseum lecture hall at 8.20 a.m.
Tak mantap.

2. During lecture, there was 2 eye-clicker questions.
I answered them with zero-knowledge on my head. Got both right. Alhamdulillah.
Mantap.

3. During chem lab at 2.00 p.m, I finished my experiment earlier
and smoothly. Thanks to partner, Sylvia. Left lab at 3.15 p.m.
Memang mantap.

4. Checked my 'babies' in tissue culture lab at 5.00 p.m.
All of them have grown perfectly.
Mantap terbaek.

5. Crazy snowstorm hit RIT today. Wind blew crazily. Almost flew
away by the crazy storm. Sakit dada crazily.
Tak mantap.

6. Just finished my homework . Done. Yes. Yes. Watched snowfall
through window. With million things on my mind.
Dah, dah. Gi tdo. Esk klas kul 9.


p/s: I'm not afraid of tomorrow, for I have seen yesterday and I love today.



Sunday, December 6, 2009

o no..

Am i dreaming....?
................
.............
.........
......
.....
...
..
.

p/s: tell me i'm dreaming..~

Tuesday, December 1, 2009

Random II

video

This song keep playing in my mind. So I took it out
and put it here. Enjoy=D!

Monday, November 30, 2009

my very first

Today is my very 1st day of winter class.
Nothing interesting happen. Everything is going smoothly..alhamdulillah.

Today also is my very 1st day of SNOW!!
There you go. Finally, you are falling and hitting on me like crazy.
I smile alone and let you melt on my red sweater.
This is the very 1st moment we meet and greeting each other.
I'll remember this moment forever.
Won't you?

the view from my room's window

Sunday, November 29, 2009

Random

Just like the tittle for this post, I want to write about random things that cross my mind. Im just finished my fall break and one sentence to be said: I didn't feel the heartbeat of holidays. How times fly, seriously! Maybe I'm too busy doing too many things. Lets take a look :

-- > watching korean drama, You're Beautiful, with my houssie
--> packing and loading things to my new apartment..phew..this part was really..TOUGH!
--> shopping for groceries..ni pun penat jugak. It was like starting a new life again..what the hey.
--> went to Niagara Falls with my buddies for 3 days. Sampai jugak akhirnya. How I wish....ok xde pe.lalala~
--> ape lg ek..ha. Shopping foods supplies. And for Black Friday too. There's nothing much I bought.
--> doing apartment inspection myself..aha. Sampai terkena shock. Feels like im recharging my energy. hoho
--> went to Eid Adha open house at rustic village.
--> watching movie, Ninja Assassin. Omg, i fell in love with those martial art movements with knives and swords and ninja knives and whatsoever. But..but it has a lot of brutal-bloody-violence fighting scene where you can see blood is spilled everywhere. The graphical technique of the bloody scene is owesome. WARNING : NOT APPROPRIATE FOR CHILDREN under..20.


nak try pakai cmni pegi kelas ley x??

Tomorrow, I'll start my 1st day of winter class. tsk tsk.. Ive always hate the 1st day of school since I was in kindergarten. It was like a curse for me. Herm..what to do~..Whatever it is, we have to face the 1st day before reach the second day. And..everything happen for a reason no matter what. Just like Raizo in Ninja Assassin, he has no choice but to become an assassin because he was raised that way. At the end, he is able to survive and escape from the heartless-merciless world of assassin. God has a perfect plan for you, all you have to do is just do your best and you won't regret it.

Got to sleep now. Take care~

p/s: nk mimpi Raizo la..haha.

Saturday, November 28, 2009

if only part II


If only we are made from metal and our heart from iron,





we'll be less fragile...

Monday, November 9, 2009

.


Twinkle, twinkle little star

how I wonder what you are

up above the sky so high

like a diamond in the sky

Twinkle, twinkle little star

how I wonder what you are...


Tuesday, November 3, 2009

Rochester dekat tak dengan Manchester?

Salam semua..

Lama betul aku tak update belog ini ye.
Maklum la kat rumah aku belum ada internet wth.
Lepas tu terpaksa la merempat kat mana2 yang ada wifi..
Aduh..indah sungguh hidup ini..lalala
Ok cukup.
Sebenarnya aku nak cerita pasal entry utk post ni.
(anep, jgn marah aku)
Semalam ada makhluk ni buzz ym aku,
lepas tu dia tanya,
"Rochester ni dekat tak ngan Manchester?"
aku pun jwb,"A,ah..dekat je. Mereka ni berjiran tahu?"
Dia jawab, "Oh ye ke?? Selalu tak pergi stadium tengok Man U lawan bola?"
Aku jwb balik, "Ho..of coz~"
(anep, jgn marah aku lagi)
Hehe..

Meh sini chek nak gebang. Rochester ni dia duduk kat sini..

pic : idcide
Siap ngan peta lagi

Rochester ni bandar ke-3 terbesar kat New York,USA.
Dikelilingi oleh bandar2 spt Buffalo, Syracuse, Pittsburgh dan banyak lagi.
Nampak tak dalam peta tu ada Niagara Falls?
Haa..kalau dari Rochester, naik kereta 2 jam je dah sampai.
Tapi aku belum lagi sampai sana. Sebab ape? Sebab tak de kereta.
Nanti lah suatu hari nanti,
kalau pergi sana, aku wat post pasal Niagara Falls ye.


Lepas tu kat Rochester ni ada RIT. RIT ni best sebab tu universiti aku.
Nama panggilan dia "the Brick City" sebab kebanyakan
bangunan ni dibuat daripada batu bata.

pic from : people.rit.edu
Nampak aku tak kat tepi bangunan tu?

Selain ada uni aku, dia juga ada tempat2 menarik.
Macam Letchworth Park yang aku pergi hari tu.
Sebab apa aku dapat pergi? Sebab aku join
trip untuk international student.
Nikmati gambar2 ini ye kawan2..

Lower fall

Cantik...

Ambik2..buat wallpaper desktop

Nampak tak pelangi dua lapis?

K.A.M.I~

Ok. Itu semua pasal Rochester. Sekarang chek nak
gebang pasal Manchester pulak.
Manchester ni dia dekat England.
(anep, pay attention)
Dulu aku teringin sangat
nak pergi Manchester. Sekarang pun teringin lagi.
Sebab ape? Sebab ada ni..

pic: sportige.com
Stadium Theatre of Dreams


Sekian...~


p/s : Sometimes we don't have to have any reasons to love something...


Thursday, October 15, 2009

korang..

eh, eh korang...




Pssst...sini jap



Iye...korang la~


Sini la jap...





aku nak bagitahu ni..


yang



AKU SAYANG KORANG SEMUA!



jaga diri taw..


tata~





Thursday, October 8, 2009

Tensi dong..

Ish












Kenape la jd cmni..










Semuanya serba tak kena..












hurm.........












aku balik msia kang....


Sunday, September 27, 2009

itu kisahnye..

Assalamualaikum to fellow followers and silent readers...

Yeah..its already a month I paint my life here. Everyone is asking me
'hows life there?', 'how about food?', and 'hows life there?'. Urgh,
common questions. In this post, I'll spill out everything that I promised to write in
the previous previous post. Check it out~

Where do I live?


I live at an apartment with my mates at West Squire drive, Rochester. The apartment is just

so nice but..we have to walk about 10 minutes to the bus stop. And it takes about 15-30 minutes
from there to my campus (by bus). Crap! SO every morning,
we have to wake up as early as 5.45 a.m.


If we are late, we have to run like a gazelle, chasing for the bus or we missed our morning class.
For me there is nothing worst than running in the cold freezing foggy morning and
your feet get cramp until you don't feel your knee and downwards. What a life..

solution: Wake up early at 5 a.m. If late, don't take a bath. Or get a CAR! Anyone?=(


What about food?


Ayam masak merah, pengat pisang, nasi
goreng and bergedil berdegil


This is what I like so much. It is easy to get halal food here since our apartment is near to Halal shop.
So everyday, we eat rice with lauk like chicken, beef, fish fillet and shrimp.
Nothing to worry about
food.

Hows your first day in college?

Weh jom skip kelas..

Haha. Shut up! Dont ask me this question people. All right. I skipped the first class on the first
day at Rit because I missed the morning bus. Wth =p . I broke the record..yeah.
Then, I went to second class at 12pm on that day.
After the class dismissed, I checked my

schedule again and omg!
There some changes on it and I had a chem lab at 6pm to 9pm.
What?! Some of my

friends also were on the same wavelength with mine.
How are we going to break our fast? by eating

sodium chloride? hurm.. but since it was our first lab, our lab instructor
ended our lab earlier
at 7.30pm. Without wasting any second, we were running to
the interfaith center to perform our prayer

and break the fast. Then, we were waiting for the bus and reached home at 11pm..

what a tired,
miserable first-day!


Hows life now?

Waiting for the bus

This is the most difficult question for me to answer. Sometimes sad..sometimes happy..
Countless obstacles strew across my path
and I know
that will be a lot more on the next day and onwards. Life seems so fragile to me and

waiting for the bus is vital here. Seriously, i hate waiting for too long time.
Enough with the bus.


I just hope that I have enough strenght to face all of the
merciless challenge of life. Yes,

I'm so grateful that I have those people that I love around me although we are miles apart.

They are my strength. You are my strength. Take care..



Monday, September 14, 2009

tragis dalam tragis

Dugaan lagi....
















Kuat kan lah aku Ya Allah..~






Tuesday, September 8, 2009

manis dalam tragis

1st day of class..




what more can I say..




dugaan btol..


tapi xpe..aku seorang yg tegar..
relax2 suda..

nanti aku cerita ea ea ea~



Sabrina Kmz,
Gosnell building lab comp, RIT
1405, sept 08 2009

Sunday, August 30, 2009

Warkah dari Rochester

Salam semua...

Setelah melalui perjalanan beribu batu,
akhirnya aku menjejakkan kaki ke bumi Amerika ini
dengan izin Yang Maha Esa
dengan restu dari ayah dan bonda
dengan iringan doa2 insan2 tersayang
tanah ini berjaya aku jejaki..

Ya Allah,
sungguh indah ciptaan mu..subhanallah
Terpegun seketika aku melihat kecantikannya
dari sudut jendela kapal terbang yang aku naiki
awan2 berkepul2 bagai sehampar permaidani gula2 kapas..

Ya Allah,
redhailah perjalananku disini
aku datang dengan segenggam tekad yang tegar
ingin berjaya di persinggahan yang singkat ini
sebagai bekalan ke kehidupan yang abadi di sana..

Ya Allah,
Lindungilah orang2 yang aku sayangi
Hanya pada-Mu aku memohon perlindungan
Sesungguhnya aku sangat sayang pada mereka
Kurniakanlah kejayaan kepada aku dan teman2 seperjuanganku
Restuilah perjalanan kami di sini...


Indahnya ciptaan Yang Maha esa


mentari menyinari bumi

ngan Mimiey


gee, fadh and...=)

ngan cik Tim




Tuesday, August 25, 2009

malam-malam terakhir

Malam ni..
malam terakhir aku kat msia
Esok nak mengharungi perjalanan jauh ke bumi Amerika
...
..
...
Ape perasaan??
hurm..sekarang ni aku tak rasa ape2 pun..
seriously..
kenapa ye?
...
..
banyak nak coretkan kat sini tapi..
entah..




Thursday, August 20, 2009

if only


If only I don't feel what I'm feeling right now












Nevermind, it's okay...



Tuesday, August 18, 2009

warkah buat mama


Hari itu,
mama, papa, Yaya dengan bibik sarapan sama2 di meja makan. Pagi tu, Yaya rasa nak manja2 dengan mama je. Tapi mama tak layan Yaya pun. Mama cakap mama nak cepat pergi kerja. Seperti biasa, mama selalu peluk Yaya sebelum pergi kerja.Tapi hari tu mama tak peluk Yaya pun. Bila Yaya depakan tangan nak peluk mama, mama dah pun bangun dari kerusi dan terus pergi ke kereta. Sedihnya Yaya masa tu. Kalau lah Yaya dapat peluk mama pagi tu,Yaya nak peluk mama kuat2 tak nak lepas.Tapi tak apalah.Yaya paham mama sentiasa sibuk dengan kerja mama..

Lepas tu, mama pun masuk dalam kereta dengan papa. Yaya berdiri je dekat pintu sebab nak lambai mama. Tapi mama tak balas pun lambaian Yaya. Bibik cakap mama dah terlewat tu, sebab tu tak sempat nak lambai Yaya. Yaya angguk je. Bibik pun bawak Yaya masuk dalam rumah. Hari tu Yaya asyik ingat mama je taw. Bila masuk tengah hari, Yaya pun call la henset mama. Yaya nak tanya mama balik pukul berapa sebab Yaya tak sabar sangat nak jumpa mama. Mama pun angkat henset mama. "Mama, mama...." Yaya tak sempat pun nak tanya mama tapi mama marah Yaya dengan suara garang sangat. Mama cakap jangan call mama sebab mama ada meeting.Yaya terdiam sekejap. Yaya buat tu sebab Yaya rindu mama. Mungkin salah Yaya jugak. Tapi tak pe lah, Yaya paham mama kan sibuk.

Petang tu, Yaya main bola sorang2 depan rumah sambil tunggu mama balik. Kejap2 Yaya tengok kereta yang lalu lalang depan rumah kot2 mama dah balik. Tapi hampa..mama tak sampai2 jugak. Yaya pun sambung main bola lagi. Tiba2 bola Yaya yang berwarna pink tu melantun ke luar pagar. Yaya sayang sangat bola tu sebab mama yang belikan untuk Yaya. Yaya pun buka la pagar nak pergi ambil bola tu. Masa tu Yaya tak nampak pun ada kereta tengah laju lalu kat jalan tu. Yaya nampak kereta tu datang dekat Yaya dan Yaya rasa macam terbang kat awan. Lepas tu Yaya rasa sakit sangat kat kepala. Tapi Yaya tak nangis taw, sebab mama selalu pesan kalau nak jadi good girl tak boleh nangis2. Sakit yang Yaya rasa tu sekejap je. Tapi Yaya hairan, kenapa Yaya dapat lihat diri Yaya sendiri? Yaya tengok darah banyak sangat kat kepala Yaya dan orang ramai tolong angkat Yaya. Padahal Yaya dah tak rasa sakit pun.

Tak lama lepas tu, Yaya tengok orang-orang tu bawak Yaya kat hospital. Yaya nampak bibik tengah nangis. Bibik oo bibik, kenapa bibik nangis? Bibik rindukan keluarga kat kampung ye? Meh Yaya peluk bibik ye. Tiba2 Yaya nampak mama dengan papa lari masuk ke dalam sebuah bilik macam orang gila. Mama, mama tak nampak ke Yaya tengah peluk bibik kat bangku ni mama? Yaya pun pergi tengok la dalam bilik tu. Mama tengah meraung2 sambil menangis. Papa pulak mengadap ke dinding smbil menekup muka. Kenapa ni mama, papa? Pastu, Yaya tengok kat atas katil tu. Yaya nampak diri Yaya lagi. Nurse tu selimutkan Yaya sampai ke kepala Yaya. Kenapa selimut sampai tutup kepala Yaya? Yaya pergi kat mama perlahan2, Yaya peluk mama kuat2 tapi mama masih menangis lagi. Mama, tengokla muka Yaya. Tengok la sini..tengok la. Yaya pun bisik kat telinga mama, "Yaya sayang mama!". Tapi kenapa mama macam tu je. Mama tak dengar ke Yaya cakap ni mama? Mama..mama..

Sedang Yaya tarik2 tangan mama tu, Yaya nampak ada beberapa nurse menolak Yaya yang ada di atas katil tu pergi ke sebuah bilik.Mama ngan papa pun ikut sekali. Masuk je bilik tu, nurse tu jiruskan air perlahan-lahan atas badan Yaya. Mama ngn papa pun ada sama.Tapi kenapa nak mandikan Yaya lagi. Yaya baru je mandi petang tadi mama. Bagitahu la nurse tu mama, Yaya sejuuuk sangat ni. Tak mahu la mandi lagi. Tapi mama diam je. Papa pun sama. Lepas mandi tu, nurse2 tu balut Yaya dengan kain putih. Diorang ikat sana, ikat sini. Dorang buh kapas dalam hidung Yaya. Kenapa balut Yaya macam arwah nenek yang Yaya pernah tengok dulu? Masa tu mama cakap nenek nak pergi jauh sebab tu kene balut macam tu. Jadi, Yaya pun nak pergi jauh la ni mama? Tapi..Yaya nak pergi mana?

Lepas tu, diorang usung Yaya masuk dalam van. Mama, kenapa Yaya kene naik van? Bukan kereta mama? Tapi Yaya tak sedih sebab mama ada sebelah Yaya masa dalam van tu. Tak lama lepas tu van tu sampai la kat rumah kita. Diorang usung Yaya masuk dalam rumah. Tiba2 Yaya nampak bola pink yang Yaya nak ambil tadi. Tapi Yaya tak boleh nak ambil. Mama tolong ambilkan ea mama? Ramai orang datang rumah kita mama. Semua datang nak tengok Yaya. Tapi kenapa muka mereka sedih je. Lepas tu dorang duduk keliling Yaya sambil baca Yasin. Kenapa ea mama? hairannya Yaya..

Sepanjang malam tu Yaya tengok mama, papa dan bibik tak tidur pun. Semua duk tepi Yaya malam tu. Sukenye Yaya rasa. Mama masih lagi menangis. Papa pulak mata bengkak merah2. Bibik pun sama. Mama bagitahu Yaya, mama mintak maaf sangat2 dengan Yaya sebab marah Yaya tadi. Lepas tu mama cakap2 lagi. Yaya tak berapa paham la sebab mama cakap sambil nangis. Mama, kenapa mama nangis ni? Yaya dah penat lap air mata mama tapi mama masih nangis lagi. Mama, bagitahu la Yaya...

Keesokkan paginya, ramai orang datang rumah kita. Sekali lagi, kenapa dorang datang ni mama? Dorang angkat Yaya perlahan2 masuk dalam kotak kayu yang panjang. Kenapa ni mama? Kenapa Yaya kene duk dalam ni?.. Yaya nampak papa angkat kotak kayu tu dengan orang2 lain. Mama, kita nak gi mana ni? Tak lama lepas tu, dorang bawak Yaya kat satu tempat ni..penuh dengan batu2 putih dan pokok bunga kemboja. Lepas tu dorang angkat Yaya slow2 dan masukkan Yaya dalam satu lubang ni. Lepas letak Yaya dalam tu, dorang kambus dengan tanah. Mama..mama!! Kenapa Yaya duk dalam ni sorang2?? Mama, suruh la dorang keluarkan Yaya balik..Yaya takuuuut la mama..gelap sangat kat sini. Mama..jangan tinggal Yaya kat sini mama...mamaaaa....








Sunday, August 16, 2009

kenduri kendarah

Baru sekarang aku tahu
bukan senang nak buat kenduri ni..

Baru sekarang aku rasa
betapa penatnya mengadakan kenduri ni
tambah2 lagi bila kekurangan kakitangan yang nak menolong
tapi ahli tukang makan berlebih-lebihan pula..

Fuu..penat sangat2 la
haha
Tapi tak kisah la kan
siyes best dapat tengok orang makan

Ni baru kenduri doa selamat
tetamu yang dijemput pun lebih kurang 100 orang je
baru kenduri doa selamat dow
bukan kenduri kawen lagi..

Huhu..
Nanti tak payah buat kenduri kawen boley tak?


****************************************************************

p/s: asjdbfcn rger cge auhs hc wehc axn zakjbjmcakjc wagecf uashgec jag d sgcfsa knckhg skasnxdh skunx chkjsag ncfsjh cfgsa j ksnxka sxd mnsxfbcytn. Paham?





Sunday, August 9, 2009

I.am.

I.am.so.worry..
*
*
*
*
*
**
****
Right.now.
*
*
*
*
*
**
****
I.cannot.sleep..
*
*
*
*
*
**
****

where are you?


(T_T)

Saturday, August 8, 2009

Kisah Mak Peah

AMARAN :

Tidak sesuai dibaca oleh budak2 yang bakal mengambil UPSR,PMR, SPM & STPM yang belum mumayyiz/belum cukup umur/belum baligh. Cerita di bawah tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun meninggal dan segala persamaan adalah tidak disengajakan.


Suatu malam di rumah Mak Peah..

Tijah, Timah dan Tipah adalah anak perempuan Mak Peah yang masih bersekolah. Pada malam yang sepoi-sepoi bahasa itu, ketiga-tiga mereka terjumpa sebuah buku. Mereka pun bacalah buku tu sebab nak sambut seruan kerajaan "Jadikan membaca budaya kita".

Tak sampai seminit mereka baca buku tu, Tijah terbahak-bahak ketawa sampai keluar air mata hidung semua, Timah pulak tergolek2 ketawa sampai sawan manakala Tipah terus pengsan sebab telah ketawa tahap zero oksigen. Mak Peah heran melihat anak2nya jadi gitu.

Mak Peah pun sepantas hadlaju cahaya merampas buku tersebut daripada mereka. Tidak lama selepas itu, Mak Peah juga ketawa sampai gigi palsunya terbang (sebab tak guna pelekat Polident) tersangkut di kipas rumahnya. Ahli forensik, c.s.i dan f.b.i(faizal bin ismail) telah datang untuk mengkaji punca mengapa 4 beranak itu menjadi sebegitu rupa. Oh, rupa-rupanya ia berpunca daripada sebuah buku. Antara isi kandungan buku itu :

***Bab 1 : PeriTAKbahasa****

1 . Kalah jadi abu, menang jadi arang, seri jadi abu bakar.
2. Carik2 bulu ayam lama-lama jadi shuttlecock.
3. Cubit paha kanan, paha kiri tak rasa apa-apa.
4. Hendak seribu daya, tak hendak tak apa.
5. Sebab pulut santan binasa, sebab mulut habis pulut.
6. Biar putih tulang, jangan kuning gigi.
7. Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia boleh makan ayam.
8. Sepandai-pandai tupai melompat, terer lagi katak melompat.

***Bab 2 : Nama2 orang jepun****

1. yang suka belajar - ASHIKO ULANGKAJI
2. yang suka makan nasi - NANASHI KASIBANYA
3. yang pemarah - KEIJI CACIMAKI
4. yang bisu - KIETA TADASORA
5. yang suka bikin kacau - WAKASI HURUHARA
6. yang sangat kedekut - MATIMATI TAMOKASI
7. yang suka merempit - SAJA CARIMATI
8. yang tua - TARAGIGI PADANMUKA

sumber : http://ms.wikipedia.org/wiki/Pengguna:Putera_Luqman_Tunku_Andre

*************************************************

Potret Mak Peah anak beranak.
Dari kiri, cepat jalan : Tijah, Timah, Mak Peah(spek itam), Tipah dan ahli forensik.


Sunday, July 26, 2009

L

What is "LOSER"?
Let's check it out..
...
..
.
1. One that fails to win
2. A person who suffers misfortune
3. One that fails completely
4. A person living under unhappy circumstances
5. An unexpectedly bad situation
6....
...
..
.
But I feel like a REAL REAL loser when I...
1. Hurt someone's feeling unintentionally
2. Couldn't help someone that really need a favor
3. See someone is crying and I can't do nothing to stop her/him
4. Fail to be with person that need me by her/his side
5....
...
..
.
ARGH
It's so TERRIBLE!
...
..
.
..
.
Sorry..
Sorry for everything

..SORRY..

.me = loser.
(-_-)





Saturday, July 11, 2009

Kau tidak keseorangan...


Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
You are not alone
I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

...You are not alone...


Monday, June 22, 2009

duhai kerusi...

Pernah dengar tak orang bersanding atas kerusi urut Ogawa??

pic from static.phing.com

Ok. Cukup. Malas nak cerita. Nanti aku gelak sampai sakit jantung.

Sekian.

Carta ngetop minggu ini...

Ini dia carta ngetop untuk radio SabMacho.fm minggu ini..

1--> Mengumpul, meng edit, menggabung, memprint folio agama untuk dihantar..*attention to ahli kumpulan "bank Islam Vs bank konvensional", sila hantar hasil kerja anda kepada datin seri paduka sabrina*



2--> Study notes2 Muamalat dalam Islam. Final exam Rabu ni..wuhuu..*aku nak dapat A+++ subjek ni..xkire..*



3--> Membereskan semua hal2 berkaitan universiti untuk visa form dan interview visa hari Khamis ini..wah2..cuak~



4--> Yang ni paling tak sabar nak buat..tengok Transformers 2 ROTF..yuhuu!..*harap2 ada la duit yang jatuh dari langit minggu ni..hee*

Cantik tak contact lens saye?

p/s : Nak g pantai!!

Selamat hari Abahnda..!!

ke hadapan abahnda ku yang macho lagi ensem lagi lawak lagi sporting...

Hari ini abahnda tahu tak hari apa? Ye, hari ini hari Ahad. Betul tu. Memangla hari Ahad. Tapi tahu tak hari ini hari ape??? *muka bersungguh* Baik. Hari ini ialah Hari Bapa tau abahnda. Ye lah abahnda, anakanda tahu abahnda mesti lupa hari-hari yang special ni kan. Hari jadi abahnda sendiri pun abahnda tak pernah ingat..*betul!!* Bukan abahnda seorang je malah ramai lagi lelaki lain di luar sana..*ini fakta*hehe. Orait2..tanpa melengahkan masa, anakanda ingin mengucapkan..

"Happy Father's Day buat abahnda..u are my HERO!!"

Gambar kat kampung di Perlis.

p/s : Thanks for evrythin abahnda! Tanpa abahnda, siapalah anakanda..dan sebelum terlambat, anakanda nak bagitahu yang anakanda sayang abahnda!

Sunday, June 7, 2009

suke3x..

Hari ni aku suka..

...sebab dapat makan dengan adik aku, lepak sama2 dan berkongsi kisah hidup yang penuh suka duka..

Hari ni aku suka...


...sebab dapat call dari rumah, dapat berbual dengan mamanda dan juga abahnda serta adik2nda yang sering suruh aku beli itu ini...

Hari ni aku suka...

...sebab dapat beg baru dari U.S..weee~
and...yang paaaaaaling aku suka sgt2 bila aku jumpa benda ni...

Yup, aku pun rindu sama korang...uwaa..*terharunye*

p/s: kredit untuk Incik Umar Farouk yang hot sebab menjadi posmen untuk budak Penn State yang tak balik summer ni..hehee...and tenkiyu very2 much to Bai!! aku rindu sama kamu juga..*hug n kisses*~



Thursday, June 4, 2009

puasa khatan ke puasa sunat..?...hiiii..=p


Filem ni mengisahkan Irham (Awwal Ashari) yang baru pulang dari UK. Dia ni kan..ya Allah, tak tahu macamana nak cakap. Memang la stylo, moden habis la tapi sangat jahil bab2 agama. Irham ni dia ada seorang adik angkat bernama Ikmal (Haziq). Budak ni pulak comel sangat. Lagi2 time dia bercakap..kalah orang dewasa. Ikmal ni pulak anak murid kepada cikgu Syuhadah (Heliza). Cikgu Syuhadah ni sweet, sopan santun, menutup aurat dan pandai berbicara.

Bila tengok cerita ni macam-macam perasaan ada. Mula-mula sedih. Sedih tengok realiti kehidupan masyarakat sekarang. Pastu rase marah bila si Irham yang poyo ni kutuk-kutuk orang yang pakai tudung. Rasa nak lepuk2 je dia ni..heee. Everyday is Friday nite konon..ish.
(eh..teremo pulak=p). Pastu bab yang lawaknya bila si Irham ni nak mengurat cikgu Syuhadah dengan bantuan Ikmal. Masa Irham pergi rumah Syuhadah dengan Ikmal tu, atuk Syuhadah ajakla diorang sembahyang asar berjemaah. Part ni yang tak boleh blah. Ada kaitan dengan tajuk post kali ini. Rewind 2, 3 kali pun tak pe. (malas nak cerita panjang2..korang tengok la sendiri). Lepas tu rasa sedih balik. Bila tengok Irham mempermainkan Syuhadah. Terngiang2 lagi kata2 Syuhadah kat Irham "Cinta dan hati saya hanyalah untuk orang yang benar2 ikhlas mengenali saya, bukan untuk dipersendakan". Amik kau Irham! And then part yang last tu rasa sebak pulak bila tengok Irham betul2 nak berubah. Tapi ending cerita ni best la..kredit untuk Ahmad Idham (pengarah cerita ni).

picture from sinemamalaysia.com.my
Jomla kita solat Asar sama-sama..

p/s: Sape cakap tak berbaloi tengok filem melayu kat wayang? u are wrong this time beb..

Sunday, May 31, 2009

.........

Mari kita emo beramai2 sambil nyanyi lagu ni..

True - Ryan Cabrera

I won't talk
I won't breathe
I won't move till you finally see
that you belong with me

You might think
I don't look
but deep inside in the corner of my mind
I'm attatched to you

I'm weak, it's true
cause I'm afraid to know the answer
do you want me too?
cause my heart keeps falling faster

[chorus]
I've waited all my life to cross this line
to the only thing thats true
so I will not hide
i'ts time to try anything to be with you
all my life I've waited
this is true

you don't know
what you do
everytime you walk into the room
I'm afraid to move

I'm weak, it's true
I'm just scared to know the ending
do you see me too?
do you even know you meant me

[Chorus]
I know when I go
I'll be on my way to you
..the way that's true..


Monday, May 25, 2009

Rest in peace my friend..

Pukul 6 pagi td...

Aku bangun dari katil aku untuk menunaikan solat subuh. Bila aku keluar dari bilik, aku melihat roomate aku sedang menangis di hadapan latopnya. Aku bertanya kepada dia mengapa dia menangis. Lantas dia menyuruh aku melihat di skrin latopnya..klik sini..

Astaghfirullahalazim..innalillahiwainnailaihirajiun..

Hanya kalimah itu yang mampu aku ucapkan. Walaupun belum sempat mengenali arwah lebih dekat, walaupun pernah tumpang kereta kancilnya ke intec sekali dua, walaupun pernah makan kfc ramai2 waktu summer sem dengan arwah namun kehilangannya bagaikan sebuah mimpi. Semoga keluarga arwah diberi kekuatan untuk menghadapi dugaan maha hebat ini. Takziah buat keluarga arwah...

Al-fatihah buat kawanku Nublan Zaki Norhadi...semoga bahagia di sana..amin


Happy Anniversary!!

Kehadapan mamanda dan abahnda ku tercinta..

Disini anakanda ingin mengucapkan kalian


" ~Happy 21th Anniversary~"

Semoga kalian sentiasa dirahmati oleh-Nya sampai ke akhir hayat. Anakanda disini sihat2 sahaja. Walaupun anakanda tahu yang mamanda dan abahnda tidak membaca blog anakanda yang entah apa2 ini, suka hati anakanda lah nak tulis apa pun dah ini blog anakanda. Okeylah setakat ini sahaja yang anakanda nak tulis. Esok pukul 8 pagi anakanda ada kelas Agama. Izinkan anakanda mencemar duli dahulu..


Sekian, wassalam...


p/s: Tunggu kepulangan anakanda ye. Jangan lupa janji abahnda yang mahu belanja anakanda Secret Recipe ye!!=D

Tuesday, May 19, 2009

mari mrapu cket...part 2

aku tak kisah...
kalau korang nak mengutuk aku suke merapu2 ke
aku suke nyanyi lagu Wonderpet ke, perangai cam budak2 ke
memang aku tak kisah

aku tak kisah...
kalau korang nak gelakkan aku tersalah masuk kelas ke
selalu jatuh tangga kat library ke, tersalah tegur orang ke
memang aku tak kisah

tapi..

aku memang kisah...
kalau korang melukai hati orang2 yang aku sayang
macam famili aku, kawan2 baik aku dan seangkatan dengannya
sebab aku dah sayang diorang seluruh jiwa raga aku

aku memang kisah...
kalau buku Calculus aku kena curi kat library seminggu sebelum final
dan aku terpaksa beli buku Calculus baru,
sebab aku dah anggap buku lama tu macam teman tapi mesra aku sendiri

p/s: Rindu weh buku Calculus aku tu. Harap2 orang yang amik tu jaga dia dengan baik sebagaimana aku menjaga dia dari kecil hingga la dewasa *ape aku merepek ni?*. Setakat ini sahaja ye kita bertemu..izinkan Pinkribena mengundur diri dahulu..semoga bertemu di lain warkah...zasss~

Tuesday, May 12, 2009

ini dia..cik tam

Hai kawan2...(tiru pengacara Blues Clues tv9)...
Hari ni aku nk memperkenalkan korang dengan sorang satu makhluk ni. Nama dia cik Tam.
Ehem, rilex2..ini bukan Tam spider. Juga bukan Tam Cruise. Nama dia Cik Tam je. Untuk pegetahuan kawan2, Cik Tam ni kucing jantan. Di sini bermulanya sebuah pertemuan...(ayat nak skema je). Kejap2..bukan pertemuan sebenarnye..tapi aku yang terjumpa dia dulu biarpun dia tak nak jumpa aku..hehe. Cik Tam siap main ciku cak lagi belakang kasut (kasut but ke, kasut boot ke, kasut butt=p?..tak sure la)..tapi ak jumpa jugak dia..tadaa..

mana mau lari Cik Tam?

Alololo comeyy...Cik Tam yang malu2 kucing

Selepas itu, aku pun ambil la Cik Tam ni letak dia dalam kotak kasut. Aku siap letak sponge lagi nak bagi Cik Tam terasa macam berbaring atas tilam Vono yang empuk tu. Keesokan harinya, pagi2 lagi aku keluar rumah semata2 nak tengok Cik Tam di tempat perbaringannya. Tapi dia missing in action la pulak. Ke mana Cik Tam pergi? Hmm..mungkin dia pergi bermain ciku cak bersama awek dia. Mungkin juga dia pergi bermain dota, red alert atau counter strike di rumah kawan2 seperjuangannya..(woh2..kucing alaf baru =p). Lantak kau la Cik Tam. Aku tahu suatu masa nanti kau tetap kembali ke pangkuan ku..

Dan ingatlah, aku sedia menerima dirimu seadanya wahai Cik Tam ku sayangg...

p/s : Aku bagi nama dia Cik Tam sebab dia itam2 manis macam aku..*erk..manis ke aku?*..haha